Nederlands (NL) German (DE)

Ruwe kruiden / Herba (= Hb)Hierin onderscheiden we:

  • Losse kruiden
  • Capsules
  • Tabletten
Losse Kruiden

Ruwe kruiden zijn te leveren in losse vorm, dat wil zeggen ‘gesneden’ (in kleine stukjes) of als poeder. Van de gesneden vorm zet men met kokend water een ‘thee’;  de formele benaming is een infuus (warm aftreksel) of decoct (aftreksel in licht kokend water). Het klassieke gebruik is een thee waarvan men door de dag heen wat drinkt. Kruidenthee is relatief goedkoop, maar niet subtiel in de dosering en de smaakbeleving is heel persoonlijk. De NatuurApotheek levert speciale zakjes voor makkelijk en schoon theezetten op aanvraag.
Geef bij het voorschrijven goed aan dat het ruw kruid betreft!

Capsules

De poedervorm van het ruwe kruid leent zich uitstekend om in capsules te worden verwerkt. Een van de voordelen is de gestandaardiseerde hoeveelheid. De Natuurapotheek maakt standaard capsules van 250 en 500 milligram. Capsules lossen op in de maag en de kruiden komen dus snel vrij voor resorptie.

Tabletten

Aan het gemalen, hele kruid zijn inerte plantaardige stoffen toegevoegd om er tabletten van te kunnen slaan. Een tablet van ongeveer 350 milligram bevat 230 milligram kruid. Dat is een hoge dichtheid waardoor de tabletten buitengewoon werkzaam zijn. Bovendien vallen ze binnen 25 minuten uiteen en dat garandeert een snelle resorptie.