Nederlands (NL) German (DE)

Links


Bezoek ook eens de onderstaande sites


Stichting Dong Xi Oost West

De stichting beoogt verantwoord gebruik van Oosterse en Westerse fytotherapie te bevorderen. Ze stelt daartoe practici in de gelegenheid hun ideeën naar buiten te brengen op ideële basis. Deze informatie is expliciet voor professionele beoefenaars. De stichting kan geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor de inhoud van haar publicaties.

Mycotherapie
Een wetenschappelijke site vol met informatie uit de wereldliteratuur (PubMed en Cochrane) over de waarde van het gebruik van paddenstoelen.

NVF informatiesite (www.infofyto.nl)
De Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie (= kruidentherapie) heeft hier een site met betrouwbare informatie over plantaardige geneesmiddelen voor iedereen in een zeer gebruiksvriendelijke omgeving. Zeer aangeraden.

Kaiser Pharmaceutical Cy
De webstek van onze producent van droge extracten (droge decocten, granules), waar u uitleg vindt over productiemethode, kwaliteitsbeheersing en veiligheidsbewaking.

Mycology Research Laboratories
De site van MRL. producent van de lijn mycologische (paddenstoel) producten die NatuurApotheek voert, bevat veel uitgebreide informatie: o.a. onderzoek en toepassing.

Marco Polo-Direct
De site van Marco Polo-Direct acupunctuur benodigdheden, die NatuurApotheek sinds kort voert.

ABNG
Artsenvereniging voor Biologische en Natuurlijke Geneeswijzen.

NVF
De Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie.

MBOG
MBOG - Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde.

NAAV
Acupunctuur - Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging - Informatie over traditionele Chinese geneeswijzen zoals acupunctuur, oor-acupunctuur en behandeling met kruiden, vereniging van TCM artsen in Nederland.

BAF
Belgian Acupunctors Federation - informatie over traditionele Chinese geneeswijze, vereniging van TCMbeoefenaren in België, veel informatie. Deze site is in october 2012 geheel vernieuwd en verbeterd!

NVA

Vereniging van acupuncturisten en TCM beoefenaren in Nederland, veel informatie.

ZHONG
Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.

VBAG
Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen.

VNT
De Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten is een van de grootste beroepsvereniging in Nederland op het gebied van natuurgeneeskunde.

NWP
De NWP, de 'Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst', is een organisatie van zelfstandige, professionele beoefenaars van natuurgeneeswijzen.

NPVA
Webstek van de Nederlandse Patiënten Vereniging Acupunctuur. Een vereniging die zich inzet voor de belangen van patiënten die de voorkeur hebben voor een behandeling door iemand met kennis van de traditionele Chinese geneeskunde.

Phytomedicine
International Journal of Phytotherapy and Phytopharmacolgy patiënt/practitioner/research resource from the JCM website A Chinese medicine/acupuncture research digest. It contains all the relevant research NEWS we have published over the last 13 years, organised by subject.

Subhuti Dharmananda
Subhuti Dharmananda heeft zijn leven lang al wijsheid gedeeld met anderen via artikelen. Op deze site is een enorm aantal van zijn artikelen over de meest uiteenlopende zaken, de gezondheidszorg betreffende.

Kanker-actueel
Publicatie van voortdurend de nieuwste informatie over reguliere en aanvullende - complementaire - niet toxische behandelwijzen en middelen voor de ziekte kanker.

Reliable cancer therapies
Deze site geeft u precies wat het zegt te geven, ook op gebied van niet-reguliere behandelingen.

Vereniging van Gebruikers van Natuurlijk Schildklierhormoon
De naam spreekt voor zichzelf. Veel informatie en links voor behandelaars, maar vooral gebruikers van natuurlijk schildklierhormoon. Wanner zou je dat willen/moeten gebruiken en waarom.

 

Voor de veterinairen

Health Care Academy
Opleiding voor veterinairen in oa fytotherapie en TCM op internationaal niveau.

International Veterinary Acupuncture Society
Ook voor kruidencursussen