Nederlands (NL) German (DE)

Procedure receptaanvraag voor thyreoïdum


Patiënten kunnen ons bereiken door via hun behandelend arts een geldig recept te laten sturen (eventueel met herhalingen) en vervolgens te wachten op de levering van hun medicatie. Bij voorkeur zonder ons te bellen en zonder ons te mailen.
De tijd tussen aanvraag van het recept tot en met levering aan huis duurt gemiddeld ca. 2 weken. De arts heeft ca. 1-3 werkdagen nodig om de receptaanvraag te beoordelen, om te vormen tot een recept, en door te sturen naar ons. De apotheek heeft ca. 1-3 werkdagen nodig om het recept te bereiden en klaar te maken voor aflevering, en vervolgens heeft de pakketdienst ca. 1-3 werkdagen nodig om het pakket te bezorgen.

Het is belangrijk dat iedere schildklierpatiënt minstens 2 weken voordat zijn medicatie op is een nieuwe receptaanvraag gaat indienen als hij/zij geen nieuw origineel recept meer ter beschikking heeft. En dat hij/zij minstens 1 week van te voren via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. de apotheek laat weten gebruik te willen maken van een nog openstaand herhaalrecept, mocht dat nog beschikbaar zijn. De apotheek neemt steeds zelf contact op met de patiënt als de gewenste aflevering van het geneesmiddel door externe omstandigheden anders gaat lopen dan hierboven geschetst.


Voor vragen over thyreoïdum kunt u in eerste instantie terecht bij de VGNS of bij uw behandelend arts: www.vgns.info

Het is de verantwoordelijkheid van de patiënt zelf om ervoor te zorgen dat hij/zij voldoende alternatieven ter beschikking heeft in het geval de leveringen van de thyreoïdum capsules of tabletten niet mogelijk zijn. Een overzicht van de alternatieven is via de VGNS beschikbaar. Ook voor de alternatieven geldt bovenstaande werkwijze van receptaanvraag tot bezorging aan huis via onze apotheek.

Indienen receptaanvraag:

Als aanvulling hierop de manieren waarop een receptaanvraag kan worden ingediend bij de NatuurApotheek. De beveiligde verbindingsmogelijkheden voor het sturen van recepten naar ons zijn:

 1. https://recepten.natuurapotheek.com (alleen voor artsen)
 2. De NatuurApotheek Lifeline: ga naar www.zorgmail.nl > login met uw account > zoek naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (alleen voor artsen)
 3. De NatuurApotheek faxnummer: +31 15 3614455 (alleen voor artsen)
 4. Per post binnen Nederland: De NatuurApotheek, antwoordnummer 30109, 6370 VB Landgraaf (voor artsen en patiënten).
  Buiten Nederland: De NatuurApotheek, Bocholtzerweg 14 c, 6369 TG Simpelveld – Nederland
Wat dient er op het recept te staan of welke gegevens heeft de apotheek nodig om uw recept te kunnen verwerken?
 1. De NAW gegevens van uw behandelend arts inclusief telefoonnummer of emailadres.
 2. Uw achternaam, voorletters, geboortedatum, factuuradres, bezorgadres (indien anders dan factuuradres), mobielnummer, emailadres.
 3. De sterkte van uw thyreoïdum tablet of capsule, b.v. thyreoïdum 60 mg tabletten, de hoeveelheid in stuks tabletten of capsules, b.v. 180 stuks, de dagdosering in aantal per keer en per dag, b.v. 2x daags 3 tabletten van 60 mg, en het aantal toegestane herhalingen van het recept, b.v. recept 3x herhalen, of recept herhalen tot maximaal 1 jaar na de huidige receptdatum. Een recept kan nooit voor langer dan 1 jaar worden voorgeschreven in Nederland, dat is wettelijk zo geregeld. Indien 1 van deze gegevens ontbreekt dient de arts deze gegevens aan te vullen op uw recept. Het is belangrijk te bespreken met uw arts dat deze gegevens allemaal op het recept komen. Soms kunnen huisartsen geen normaal thyreoïdum recept uit hun huisartsinformatiesysteem halen. Dat ligt niet aan uw huisarts maar aan de Nederlandse zorgverzekeraars en politiek die het onmogelijk proberen te maken om natuurlijke geneesmiddelen voor te laten schrijven. In dat geval is het fijn als u zelf het recept kunt aanvullen met de juiste aanvullende gegevens richting de apotheek in een begeleidende email.

Indien 1 of meer van deze gegevens ontbreken kan uw recept niet administratief verwerkt worden, en al zeker niet bereid worden, en dat leidt tot onnodige communicatie over en weer en vertraging in de levering. Het is daarom vooral in uw eigen belang om hier nauwkeurig op toe te zien.
Omdat de aanvoer van de grondstof thyreoïdum die nodig is voor de productie van thyreoïdum capsules of tabletten voorlopig nog onzeker is, willen we iedereen voor maximaal 3 maanden aan medicatie uitleveren, zodat onze voorraad eerlijk wordt verdeeld over de patiënten. Dan krijgen patiënten natuurlijk wel een herhaalrecept van de apotheek om het restant van het recept later te kunnen aanvragen bij de apotheek middels dit herhaalrecept. Een patiënt kan alleen zelf een herhaalrecept bij de apotheek oproepen als hij/zij ook eerder een fysiek herhaalrecept van de apotheek thuis heeft ontvangen (is een apart briefje waarop staat vermeld dat het huidige recept nog zolang of zoveel maal herhaald mag worden). In alle andere gevallen is een nieuw recept van de arts nodig.

Er zijn voor het oproepen van een herhaalrecept van thyreoïdum bij de apotheek door de patiënt zelf dus twee manieren:
 1. Door het herhaalrecept digitaal (ingescand/leesbare foto) te mailen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 2. Door het originele herhaalrecept via de post te versturen naar: antwoordnummer 30109, 6370 VB Landgraaf (voor artsen en patiënten).
  Buiten Nederland: De NatuurApotheek, Bocholtzerweg 14 c, 6369 TG Simpelveld – Nederland

 

Vergoeding van Thyreoïdum


Wanneer thyreoïdum door de NatuurApotheek wordt verstrekt, dient u zelf de rekening te betalen aan de apotheek en vervolgens de rekening in te dienen bij uw zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars vergoeden dit natuurlijk middel dat uw arts voorschrijft bijna nooit.  Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft een uitzondering gemaakt voor de (enkele) internist die natuurlijk schildklierpoeder voorschrijft en een machtiging voor u wil aanvragen bij uw zorg­verzekeraar. Het is mogelijk dat sommige zorgverzekeraars tot het afgeven van een machtiging (en dus vergoeding) overgaan. Vergoeding kan alleen plaatsvinden als een zorgverzekeraar bereid is met De NatuurApotheek een contract aan te gaan. De NatuurApotheek stelt daarvoor geen bijzondere eisen, maar helaas zijn er zorgverzekeraars die de bij­zondere dienstverlening van de NatuurApotheek niet willen vergoeden voor hun patiënten en daarom geen contract met ons afsluiten. Wanneer wel een machtiging is afgegeven, dan wordt de thyreoïdum voor de duur van maximaal één jaar vergoed. De machtiging dient elk jaar opnieuw te worden aangevraagd.


Klik hier voor een actueel prijsoverzicht