Nederlands (NL) German (DE)

Nico Bos Biosana Producten


Tabletten en theeën

De NatuurApotheek levert exclusief de kruidensamenstellingen van de befaamde natuurgeneeskundige wijlen Nico Bos. Het elegante van deze lijn is dat hij beperkt, overzichtelijk en toch compleet is. Bos baseerde zijn systeem op de vijf menselijke constituties. De bedoeling van Bos was om na de diagnose (o.a. middels iriscopie) een aansluitende kruidentherapie aan zijn patiënten aan te bieden gestoeld op eenvoud, werkzaamheid en beschikbaarheid. Zijn kennis, zijn dertigjarige praktijkervaring en zijn passie om mensen te helpen, hebben gemaakt dat hij daar  wonderwel in is geslaagd. Zijn Compendium is overzichtelijk compact en instructief. Zijn motivering en inleiding op de fytotherapie zijn een college van toen.

Het boekje is na het inleidend gedeelte opgedeeld in vier segmenten:

  1. Een zeer kort deel over constitutietypen,
  2. Een deel waarin kruidenrecepten worden besproken,
  3. Een kort deeltje homeopathie en tenslotte
  4. Het meest praktische gedeelte met aandoeningen en de daarbij aanbevolen kruidencombinaties.


Alle kruiden in de receptuur van Nico Bos zijn zonder uitzondering West-Europees, dus gewoon van bij ons. Kwaliteit is hiermee binnen handbereik. Althans aanzienlijk gemakkelijker dan bij kruiden uit bv India of Zuid Amerika. Daarbij gebruikt hij uitdrukkelijk het gehele (integrale) kruid. D.w.z. geen high tech extracten, gewoon het plantmateriaal zoals de natuur ons dat aanbiedt. Hij beschrijft recepten die als thee moeten worden genomen en recepten waarvan (ook weer van het integrale kruid) tabletten zijn gemaakt. Zowel de tabletten als de thees zijn genummerd.
Door combinaties van tabletten met theeën te maken kan men heel subtiel met relatief weinig middelen een groot aantal variaties maken die in veel verschillende problemen de gezondheid ten goede komen.